Отстранете листата от зеле от стъблото и накъсайте на парчета с размер на хапки.

Бъдете внимателни с програми, водени от партньори. Това са хора, които твърдят, че са отслабнали успешно. Тези програми могат да предложат подкрепа и да ви насочат през функциите на програмата, но често нямат персонал с образователен опит в областта на упражненията, храненето или промяната в поведението, който да предлага професионални съвети.

3. Гъвкавост. Програмите, които изискват придържане към строга диета или план за упражнения, ви подготвят за провал. Вместо това потърсете програми, които интегрират вашите предпочитания за храна и физическа активност. За дългосрочен успех ще трябва да приемете промени в начина на живот, с които можете да живеете.

4. Реалистични резултати. „Отслабнете с 20 паунда за 1 седмица“ може да ви хване окото, но истината е, че трайната загуба на тегло се случва бавно. Повечето експерти препоръчват скорост на загуба на тегло от ½ паунда до максимум 2 паунда на седмица за трайни резултати. Поискайте да видите данните за резултатите от програмата относно средното количество загубено тегло и дългосрочните последващи резултати. Ако няма налични данни или те няма да ги споделят, считайте това за червен флаг.

5. Самонаблюдение. Едно проучване установи, че хората, които водят ежедневен хранителен дневник, губят два пъти повече тегло от тези, които не го правят. Записването на това, което ядете, ви държи отговорни и ви кара да помислите два пъти как да се върнете назад за секунди. Поддържането на запис за упражнения може да бъде изключително мотивиращо, докато преглеждате напредъка си и виждате докъде сте стигнали. А редовното претегляне, независимо дали ежедневно или седмично, е свързано с по-големи количества умерена загуба на тегло и по-малко възстановяване на теглото. Самонаблюдението предлага обективен поглед върху това как се справяте по отношение на целите си и това е изключително полезно, особено когато достигнете плато и трябва да коригирате подхода си.

6. Разумно хранене. Избягвайте програми, които елиминират цели категории храни, като плодове, зърнени храни или мазнини. Според Американската диетична асоциация всички храни се вписват в здравословната диета. Плановете, които препоръчват специални комбинации от храни, определени храни в неограничени количества или са твърде ограничителни, не работят. Яжте разнообразни пълнозърнести храни, цветни зеленчуци и плодове, нискомаслени млечни продукти и постни източници на протеини и сте на път към по-здравословна диета.

7. Редовни упражнения. Да бъдеш активен и да останеш активен е крайъгълният камък за поддържане на здравословно телесно тегло. Упражнението оптимизира условията в мозъка за по-добро учене и вземане на решения. Това е допълнителна мозъчна сила, която да ви помогне да възприемете по-здравословни навици и да ви държи на път. Освен това е страхотен повдигател на настроението, засилва метаболизма и може да помогне за противодействие на емоционалното хранене. Програмата за отслабване трябва да ви насърчи да намерите начини да направите физическата активност част от ежедневието си.

8. Когнитивни промени. Да се ​​научиш да мислиш по нови начини е от съществено значение за дългосрочния успех. Реномирана програма ще ви помогне да замените погрешните модели на мислене с положителни, продуктивни начини на мислене, които подкрепят вашите здравни цели. Пример: Заменете „Никога няма да отслабна“ с „Уча се как да се справям по-добре с пречките пред здравословното хранене и всеки ден правя по-добър избор“.

9. Достоверни твърдения и никакъв натиск. Отдалечете се от всяка програма, която ви притиска да купувате специални храни, добавки, хапчета или приспособления или обещава бързо решение. Няма вълшебни хапчета, които да „стопят мазнините си“. Устойчивата загуба на тегло изисква значителни усилия и разумен подход и с правилната подкрепа, опит и насоки можете да го осъществите.

Допълнителни ресурси

Информационна мрежа за контрол на теглото

Федерална търговска комисия

WebMD

Децата се завръщат в училище и са в пълен режим на обучение, което обикновено означава увеличаване на натоварванията и домашните, както и дълги часове учене за предстоящи изпити. Твърде често нарастващият академичен натиск означава и по-тежки раници – и потенциални болки в гърба – тъй като децата транспортират учебници, подвързващи файлове и документи напред и назад между училището и дома.

Докато много фактори допринасят за болката в гърба – лоша стойка, продължително бездействие, стрес от спорт и други дейности – тежката раница допринася за влошена стойка, мускулна болка, болка в раменете и изтръпване и изтръпване. В едно проучване на 10- до 18-годишни, почти всички ученици носеха раница; 70 процента казват, че го носят в прегърбена или наклонена напред поза, докато само една четвърт от учениците казват, че са изправени; и половината от учениците смятат, че раницата им е твърде тежка. Не е изненадващо, че учениците с по-тежки раници са по-склонни да страдат от лоша стойка и симптоми на болка, болезненост или изтръпване (Tablott et al, 2009). В друго проучване на ученици от 5-ти до 12-ти клас, тежката раница е най-силно свързана с болка в горната и средната част на гърба, както и загубено учебно време, загуба на време за спорт и повишено използване на хиропрактика (Moore et al, 2007).

Освен непосредствения дискомфорт от носенето на твърде тежка раница до и от училище, симптомите на болки в гърба в юношеска възраст са свързани с повишена болка в гърба като възрастен (Brattberg, 2004). Предвид високото разпространение и заболеваемостта от болки в гърба в зряла възраст, със сигурност родителите и децата имат допълнителен стимул да предпазят тези млади гърбове от проблеми и влошени болки в бъдеще. Американската асоциация по трудова терапия, Американската асоциация по физикална терапия, Академията на ортопедичните хирурзи и Американската асоциация по хиропрактика предоставят препоръки за предпазване на децата от болки в гърба поради употреба на раница.

Ето обобщение на препоръките:

Децата никога не трябва да носят повече от 10 до 15 процента от теглото си в раница. Момичетата се оплакват повече от момчетата от болки в гърба, което може да се дължи до голяма степен на по-малкото им телесно тегло и обикновено по-тежките им раници. Училищата и учителите могат да помогнат за намаляване на натоварването, като предоставят съхранение на учебници, електронни книги, когато е възможно, и втори комплект книги за домашна употреба или предлагат фотокопия вместо тежки текстове.Заредете раницата стратегически. Поставете най-тежките предмети най-близо до гърба на детето – в задната част на опаковката – и разпределете тежестта равномерно, като използвате двете ремъци. Помислете за избора на раница с колан на кръста и уверете, че детето я използва. Това помага да се разпредели равномерно теглото на съдържанието на опаковката.Изберете подходяща раница. Регулирайте презрамките – които трябва да са добре подплатени и удобни, за да избегнете болка и изтръпване в ръцете, шията и ръцете – така че опаковката да приляга плътно. Раницата трябва да лежи от около два инча под лопатките до нивото на талията, като долната част на раницата лежи удобно в извивката на долната част на гърба. Пакетът никога не трябва да стои повече от четири инча от талията на детето.В допълнение към теглото в раницата, болките в гърба са свързани с времето, прекарано в носене на раница. Стратегиите както за намаляване на теглото, така и за преразпределяне на натоварването включват използване на ролкови чанти, минимизиране на употребата на раница при деца, които имат дълги разходки между дома и училището, или карането на детето да носи книга или две извън раницата.

Американската асоциация по трудова терапия (AOTA) спонсорира Национален ден за осведоменост за училищните раници всеки септември (който се случва днес, 19 септември). На този ден AOTA работи, за да предостави на децата, родителите и възпитателите съвети за безопасно използване на раница.

Препратки

Братберг, Г. (2004). https://preglednaprodukta.top/ Продължават ли проблемите с болката при малките училищни деца в ранна зряла възраст? 13-годишно проследяване. European Journal of Pain, 8, 187-199.Мур, M.J., White, G.L. и Moore, D.L. (2007). Асоциация на относително тегло на раницата с докладвана болка, места на болка, медицинско използване и загубено учебно време при деца и юноши. Вестник за училищно здраве, 77, 5, 232-239.Tablott, N.R. et al. (2009). Ученически раници: това е нещо повече от проблем с теглото. Работа, 34, 481-494.

Тийнейджърите, които искат да се откажат от тютюнопушенето, може да имат по-голям късмет, ако добавят физическа активност към усилията си.

Ново изследване, публикувано в Pediatrics, установи, че програмата за доброволно спиране на тютюнопушенето на Американската белодробна асоциация за тийнейджъри, Not On Tobacco (N-O-T), дава по-добри резултати, когато участниците са насърчавани да упражняват.

Ройтерс съобщи, че проучването е направено в Западна Вирджиния, където процентът на тютюнопушене е висок, а процентът на упражнения е нисък. За да тества елемента от упражнения, изследователският екип проучи три програми, предлагани в 19 гимназии: стандартната програма N-O-T, стандартната програма N-O-T със съвети за упражнения и програма за “кратка интервенция”, в която фасилитатор на програмата се среща с тийнейджъра участник само веднъж.

В програмата, която насърчава упражненията, тийнейджърите получават съвети за упражнения и крачкомер.

След шест месеца учениците сами съобщават за отказване и програмата N-O-T превъзхожда останалите. Програмата N-O-T със съвети за упражнения имаше 31% успеваемост, докато стандартната програма имаше 21% успеваемост, последвана от под-16% процент в кратката програма за интервенция.

Въпреки че това със сигурност е добра новина, остават няколко пропуски: проучването не измерва физическата активност на учениците и по някаква причина изглежда, че само момчетата са се възползвали от упражнението.

Смятате ли, че това може да доведе до повече проучвания и резултати, показващи, че упражненията са от решаващо значение за програмите за спиране на тютюнопушенето, насочени към тийнейджъри?

Прекарвате ли повече от определеното си време за тренировка за създаване на плейлист, вместо да се движите? Освен ако това не е предвидена тактика за отлагане, Pandora може да е в състояние да помогне.

Pandora пусна жанр от 12 нови станции за тренировки, предназначени да ви накарат да се движите. В диапазона от кардио от 80-те до класическа рок силова тренировка до танцово кардио до рап силова тренировка до йога, със сигурност ще има музика за вашите вкусове и тренировка.

И разбира се, потребителите на тренировъчната станция Pandora могат да използват обратната връзка с палец нагоре и надолу, за да прецизират допълнително станцията.

Тази новина сладка музика ли е за ушите ви (и тренировки)? Ще използвате ли някоя от тези станции?

[чрез Gizmodo]

Есенният сезон е пред нас, което означава, че е време да извадим зимните кратуни като тиква и тиква от жълъди, грудкови корени като рутабага и цвекло и класическите тъмнозелени листа като къдраво зеле и цвекло. Но с наближаването на по-студено време много от нас откриват, че предпочитанията ни към храната започват да преминават към така наречените комфортни храни. Започваме да сменяме салати и други студени ястия с топли печени (обикновено лепкави) храни. И ако мисълта да ядете зеленчуци или нещо „здравословно“ ви кара да се настръхнете, прочетете нататък. Може просто да намерите няколко вкусни начина да получите тези жизненоважни хранителни вещества, като включите тези суперхрани в диетата си този есенен сезон и може би след това.

Тъмнозелените листни зеленчуци винаги са чудесно допълнение към всяко хранене. В допълнение към фибрите и витамините С и А, зелето е чудесен източник на желязо и антиоксиданта лутеин, който помага за поглъщането на свободните радикали, свързани с рак, сърдечни заболявания и други здравословни проблеми.

Начини за наслада

Къдравото зеле може да бъде нарязано и добавено към супи, запържено в азиатски ястия, просто сотирано или любимото ми, изпечено в хрупкав чипс.

Чипс от зеле

Съставки

1 връзка зеле 1 супена лъжица зехтин Морска сол (на вкус)

Упътвания

Загрейте фурната до 350° F. Отстранете листата от зеле от стъблото и накъсайте на парчета с размер на хапки. Подреждат се върху тава за печене и се поръсват със зехтин и сол. Печете около 10 минути или докато краищата леко покафенеят. Наслади се!

Ако търсите зеленчук, който да ви помогне да се чувствате сити за много малко калории, не можете да сбъркате с карфиола. Макар че обикновено се предлага целогодишно в магазините за хранителни стоки, карфиолът обикновено е на по-изгодни цени през есента и зимата, когато е през сезона. Той е хранително подобен на зелето и броколите, съдържащ здравословни количества фолиева киселина, витамини А, С и К и сулфорафани, които са фитохимикали, за които се смята, че имат антимикробни свойства, които са проучени за потенциални ползи при управлението на рак на дебелото черво и белия дроб.

Начини за наслада

Отрежете цветчетата и сервирайте сурови с любимия си дип, запечете във фурната върху тава за печене до златисто кафяво или задушете на пара и отгоре с разтопено нискомаслено сирене, смесено със салса за малко югозападно излъчване. Можете също да използвате карфиол вместо картофи и да направите кремообразен, нисковъглехидратен заместител на картофено пюре.

Кремообразно пюре от карфиол от EatingWell.com

Подправките могат да помогнат за увеличаване на здравословните ползи от храните, като същевременно подобрят вкуса им. Една от най-рекламираните подправки е канелата, която в малки количества изглежда има антибактериални свойства; когато се приема в големи количества обаче, може да бъде токсичен. Като добавка има редица полезни свойства, включително едно от най-високите нива на антиоксиданти от всяка билка или подправка. В момента изследователите изследват предполагаемата способност на канелата да управлява нивата на кръвната захар и холестерола и работят за идентифициране на оптимални терапевтични дози.

Начини за наслада

Добавянето на канела в горещи зърнени храни, смутита, френски тост без вина и печени продукти са често срещани начини да се насладите на тази невероятна подправка. Но какво ще кажете да добавите малко канела към горещо какао за напитка, подобна на това, на което културата на ацтеките се е радвала преди много години, или може би да се насладите на горещ подправен сайдер в свеж есенен ден. Канелата може да се използва и като пикантна подправка и работи добре в храни като печено пиле или пуйка.

Подправен лют сайдер от EatingWell.com

Въпреки че повечето ядки са полезни за вас в умерени количества, орехите са един от най-здравословните избори. Орехите са чудесен източник на витамин Е, селен, магнезий и антиоксиданти. Те също така съдържат най-много омега-3 мастни киселини от всички ядки – доказано е, че омега-3 помагат за понижаване на нивата на LDL (лошия) холестерол и намаляват възпалението в артериите. 

Начини за наслада

Комбинирайте орехи със сушени плодове за бърз заряд на енергия в движение. Сложете ги в салата от зелен фасул за по-обилно ястие. Или поръсете гръцко кисело мляко с малко мед за лакомство, пълно с протеини.

Глазирани от сайдер корени с канелени орехи от EatingWell.com

Уау, обзалагам се, че не сте забелязали това да идва – карфиол, зеле и шоколад в същия списък? Абсолютно! Повечето от нас са чували, че черният шоколад е полезен за нас, защото е пълен с богати на антиоксиданти флавоноиди. Но много хора не знаят, че той също е свързан с подобряване на притока на кръв, повишаване на паметта и концентрацията и дори понижаване на кръвното налягане.   

Начини за наслада

Основно правило: Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова повече антиоксиданти съдържа. Но както всичко останало, умереността е ключова. Само малко е всичко, което е необходимо, за да получите тези прекрасни антиоксидантни ползи. Нещо повече от това и рискуваме да добавим калории към диетата си извън това, от което се нуждаем, за да поддържаме здравословно тегло. За съвети как да включите шоколад във вашите балансирани ястия, вижте Здравословни рецепти за какао, които децата ще харесат и Готвене с какао.

Шоколадова кора с шам фъстък Сушени череши от EatingWell.com

Здравословната диета не е да консумирате една суперхрана в масово количество, а вместо това да правите разнообразни здравословни избори, за да гарантирате, че получавате страхотна комбинация от хранителни вещества, като същевременно поддържате ястията си интересни и вълнуващи. Възползвайте се от сезона във вашия район и не се страхувайте да опитате нещо ново! Кой казва, че здравословното хранене трябва да е скучно?

За по-вкусни идеи за ястия с конфитюр, пълен с подхранващи съставки, вижте Избери това! За ново завъртане на здравословното хранене.